Natuurwidget

Iedere dag een prachtige foto van een plant of dier uit de Nederlandse natuur op je beeldscherm. De mooiste plaatjes van natuurfotografen met een interessante beschrijving van het onderwerp. Een digitale scheurkalender, samengesteld door Naturalis en de VOFF. Installeer de widget en ontdek de pracht van de Nederlandse natuur!

In het Biodiversiteitsjaar 2010 lanceert Naturalis Biodiversity Center in samenwerking met de Stichting VeldOnderzoek Flora en Fauna (VOFF) een Natuurwidget. Uit de 35.578 soorten in het Nederlands Soortenregister is een selectie gemaakt van†planten en dieren met een aansprekend verhaal en fraai beeldmateriaal. De voorkant van de widget toont een prachtige foto van de soort van de dag,†op de achterkant staat een korte beschrijving. Dagelijks wordt een willekeurige soort uit de selectie gepresenteerd.

De foto's zijn gemaakt door Nederlandse natuurfotografen en experts van Naturalis Biodiversity Center en de VOFF, steeds met een eigen invalshoek. Zo komen er foto's langs van vliegende insecten van Renť Krekels, macrofoto's van Albert de Wilde, reptielen en amfibieŽn†van Jelger Herder, vogels van Henny van Egdom, Jankees Schwiebbe†en Menno van Duijn†en mossen van Ron Poot. (volledige colofon)

De Natuurwidget is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van de Bankgiroloterij.

Voor op†het bureaublad

De widget kent twee varianten. De eerste is voor op je bureaublad, zodat je elke dag de widget kunt opstarten om de soort van de dag te bekijken.†Klik op onderstaande†knop voor de installatie op je computer. Geef op alles akkoord, en er verschijnt een startknop op je bureaublad bij de andere programma's.

De bureaubladwidget draait op Adobe Air. De systeemvereisten daarvan kun je hier vinden.

Tip: je kunt de widget opnemen in je startmenu, zodat hij iedere dag automatisch opent. Klik hier voor een installatie-instructie.

Voor op Facebook en websites

De tweede variant is voor†op je eigen website of voor op†social media zoals Facebook. Klik op de kopieerbutton op de Natuurwidget bovenaan deze webpagina, en kopieer de widget naar het medium van je keuze.