Nederlands Soortenregister

Overzicht van de Nederlandse biodiversiteit

Exoten in Nederland

Natuurwidget

[Update: vanaf 1 januari 2015 is de Natuurwidget tijdelijk niet beschikbaar. De widget komt later in een iets andere vorm terug.]

Iedere dag een prachtige foto van een plant of dier uit de Nederlandse natuur op je beeldscherm. De mooiste plaatjes van natuurfotografen met een interessante beschrijving van het onderwerp. Een digitale scheurkalender, samengesteld door Naturalis en de VOFF. Installeer de widget en ontdek de pracht van de Nederlandse natuur!

In het Biodiversiteitsjaar 2010 lanceerde Naturalis Biodiversity Center in samenwerking met de Stichting VeldOnderzoek Flora en Fauna (VOFF) een Natuurwidget. Uit de 35.578 soorten in het Nederlands Soortenregister is een selectie gemaakt van planten en dieren met een aansprekend verhaal en fraai beeldmateriaal. De voorkant van de widget toont een prachtige foto van de soort van de dag, op de achterkant staat een korte beschrijving. Dagelijks wordt een willekeurige soort uit de selectie gepresenteerd.

De foto's zijn gemaakt door Nederlandse natuurfotografen en experts van Naturalis Biodiversity Center en de VOFF, steeds met een eigen invalshoek. Zo komen er foto's langs van vliegende insecten van René Krekels, macrofoto's van Albert de Wilde, reptielen en amfibieën van Jelger Herder, vogels van Henny van Egdom, Jankees Schwiebbe en Menno van Duijn en mossen van Ron Poot. (volledige colofon)

De Natuurwidget is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van de Bankgiroloterij.

NB. Per 1 januari 2015 zullen zowel reeds geïnstalleerde desktopwidget als de widget voor social media niet meer werken!