Overslaan en naar de inhoud gaan

Exoten in Nederland

Natuur in beeld: het vernieuwde fotosysteem

http://natuurinbeeld.nederlandsesoorten.nl

Het fotosysteem van het Nederlands Soortenregister is volledig vernieuwd, en gelanceerd onder de naam "Natuur in Beeld". De missie is kort maar krachtig: het zo volledig mogelijk in beeld brengen van de Nederlandse biodiversiteit.

Wijzigingen

Fotografen en validatoren hebben vanaf nu een eigen account. Door in te loggen met dit account is het o.a. mogelijk de status van je eerder ingezonden foto's op elk gewenst moment op te vragen. Ook is het mogelijk grotere foto's (in hogere kwaliteit, tot 8 mb per foto) in te sturen. Het minimumformaat voor in te sturen foto's is 800x500 (of 500x800). Fotografen kunnen zelf bepalen in welk formaat ze het beeld insturen, en welke licentie (waaronder Creative Commons) ze daaraan toekennen. De foto's worden op het Soortenregister getoond op het formaat zoals ingestuurd door de fotograaf.

Eerder foto's ingestuurd?

Fotografen die nog eerder ingestuurde beelden in behandeling hadden in het oude systeem, hebben al een account gekregen en zijn hierover per email geïnformeerd. Van sommige fotografen bleek het bij ons bekende emailadres echter verouderd te zijn, dus niet iedereen heeft het bericht ontvangen. Het is mogelijk zelf een nieuw account te registreren, waarbij wij de mogelijkheid hebben om een nieuw account samen te voegen met een bestaand account waarvan het mailadres niet meer klopt. Voor specifieke vragen hierover kan worden gemaild naar soortenregister@naturalis.nl.

Nieuwe foto's insturen

Door de inzet van fotografen en validatoren zijn inmiddels ruim 9.000 soorten van een of meerdere foto's voorzien. Het begint inmiddels een uitdaging te worden om aanvullende foto's bij te dragen. We zullen strenger dan voorheen zijn bij het beoordelen van het ingestuurde materiaal, mede om de validatoren niet teveel te belasten. We willen u daarom ook vragen om kritisch te zijn op in te sturen foto's. Uiteraard zijn we blij met foto's die een meerwaarde hebben boven de al getoonde foto's, zoals een nog niet afgebeelde soort, levensstadium, kleuvariatie of geslacht, of een beeld met hogere resolutie en/of vrijere (Creative Commons) licentie.