Overslaan en naar de inhoud gaan

Boompieper Anthus trivialis

Foto: Hans van der Meulen

Indeling

Motacillidae [familie]
Anthus [genus] (9/3)
trivialis [soort]

Voorkomen

StatusOorspronkelijk. Minimaal 10 jaar achtereen voortplanting. (1a)
Habitatland
ReferentieAtlas van de Nederlandse broedvogels 1998-2000

Trend

Trend gehele periode: Matige toename
Trend laatste 10 jaar: Matige toename

Bron: Sovon, CBS (via Netwerk Ecologische Monitoring)

Broedt in grote delen van Europa tot de noordelijke grens van Mongolië. Ontbreekt in het uiterste noorden, zuiden en westen. Westelijke populatie overwintert in een gebied van West-Afrika tot Ethiopië, in Oost-Afrika, Zuid- tot West-Angola, Noordoost-Botswana en Noordoost-Afrika. Oostelijke populatie trekt naar India. In Nederland zomergast.

Publicatie