Overslaan en naar de inhoud gaan

Heidekruiper Harpalus solitaris

Indeling

Harpalinae [subfamilie]
Harpalus [genus] (33/29)
solitaris [soort]

Indeling

Harpalinae [subfamilie]
Harpalus [genus] (33/29)
solitaris [soort]

Dagactief volgens Burmeister (1939). Voortplanting voornamelijk in het voorjaar en de zomer, vanaf half mei tot eind juli (PB), met overwintering als imago. ‘Verse’ dieren werden gevonden in het najaar. Wellicht reproduceert een deel van de populatie ook in het najaar (Schjøtz-Christensen 1966). De larve is onbekend.

Dispersie: macropteer. Volgens Lindroth (1945) zijn de vleugels goed ontwikkeld en zeker functioneel. Vliegwaarnemingen zijn echter nog niet bekend.

Bron

Auteur(s)

Turin, H.

Publicatie

  • Turin, H. 2000. De Nederlandse loopkevers, verspreiding en oecologie (Coleoptera: Carabidae). Nederlandse Fauna 3: 1-666. Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis, KNNV Uitgeverij & European Invertebrate Survey-Nederland, Leiden.