Overslaan en naar de inhoud gaan

Bosrondbuik Bradycellus sharpi

Foto: Tim Faasen

Indeling

Harpalinae [subfamilie]
Bradycellus [genus] (7/7)
sharpi [soort]

Gegevens over de oecologie zijn in de literatuur uitermate schaars. Op de Britse Eilanden bekend van schaduwrijke plaatsen, tussen mossen en bladeren, vaak in de nabijheid van water, bijvoorbeeld in bossen en in hoge, dichte graspollen (Lindroth 1974, Luff 1998). In Drenthe werden door Aukema & Brussaard (1976) met vangpotten enkele exemplaren gevangen in een houtwal bij Westerbork. De Duitse waarnemingen (Horion 1949) betroffen dieren die gezeefd waren uit plantenmateriaal.

Vangpotten. Groep: D2 (6 series, 43 individuen). De vangsten komen in hoofdzaak uit de wat vochtiger bossen en bosranden, met name in Zuid-Limburg [18, 21-22]. De vangst in het kalkgrasland [25] bleek bij natrekken te komen van een terrein in de directe nabijheid van een eiken-haagbeukenbos. Eurytopie: 3 (PRES = 0,12 en SIM = 0,54). Bodem: leem. Vocht: 4. Begeleiders: onvoldoende gegevens.

 

Bron

Auteur(s)

Turin, H.

Publicatie

  • Turin, H. 2000. De Nederlandse loopkevers, verspreiding en oecologie (Coleoptera: Carabidae). Nederlandse Fauna 3: 1-666. Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis, KNNV Uitgeverij & European Invertebrate Survey-Nederland, Leiden.