Overslaan en naar de inhoud gaan

Ancistrocerus ichneumonideus

Indeling

Vespidae [familie]
Ancistrocerus [genus] (12/12)

Komt uitsluitend voor in (bos)gebieden met dennenbomen. Vliegtijd in Nederland tussen begin mei (mannetjes) en eind augustus (vrouwtjes). Het nest wordt aangelegd in de verlaten gallen van de harsbuilmot Retina resinella (Blüthgen 1961) die op grove den leeft. Deze vlinder is vrij algemeen op de hoge zandgronden en in het Hollands duingebied (Kuchlein 1993). Als prooidier wordt de larve van een bladkever (Chrysomelidae) gemeld (Valkeila 1953). De soort heeft een erg verscholen levenswijze (Schmidt & Schmid-Egger 1991).

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Peeters, Th.M.J., Smit, J.T.

Publicatie