Overslaan en naar de inhoud gaan

Schaduwmier Lasius umbratus

Foto: Dick Belgers

Indeling

Formicinae [subfamilie]
Lasius [genus] (20/18)
umbratus [soort]

Voorkomen

StatusOorspronkelijk. Minimaal 10 jaar achtereen voortplanting. (1a)
Habitatland
ReferentieDe wespen en mieren van Nederland (Hymenoptera: Aculeata)
ExpertLoon, A.J. van (EIS Kenniscentrum Insecten en andere ongewervelden)

 

Verspreiding

Wijd verspreid in Europa en Azië, noordelijk tot ongeveer halverwege Fennoscandinavië en oostelijk tot Japan.

In Nederland algemeen, vooral op de zandgronden. 

Bron

Auteur(s)

Loon, A.J. van

Publicatie