Overslaan en naar de inhoud gaan

Miscophus ater

Indeling

Crabronidae [familie]
Miscophus [genus] (5/5)
ater [soort]

Zeer warmteminnend, bij voorkeur op warme heuveltjes op zandgronden en duinen. Vliegtijd van eind mei tot half oktober. Nest gegraven in horizontale bodem. Prooien zijn springspinnen (Salticidae) en andere kleine spinnen (Therediidae).

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie