Overslaan en naar de inhoud gaan

Oxybelus trispinosus

Indeling

Crabronidae [familie]
Oxybelus [genus] (9/8)

Indeling

Crabronidae [familie]
Oxybelus [genus] (9/8)

Stelt weinig eisen aan omgeving, maar mijdt extreem warme terreinen. Bewoont vele biotopen, ook in stedelijk gebied. Vliegtijd van half mei tot half september.

Nestelt bij voorkeur in lemig zand. Het nest vaak gevorkt, waarbij beide gangen in één cel eindigen. Prooidieren zijn vliegen van de families Anthomyiidae, Muscidae en Calli­phoridae. 

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie