Overslaan en naar de inhoud gaan

Crossocerus palmipes

Foto: Paul van de Laak

Indeling

Crabronidae [familie]
Crossocerus [genus] (27/26)
palmipes [soort]

Leeft in warme, droge zandgebieden. Vliegtijd van eind april tot begin oktober. Nestelt in vlakke of licht hellende bodems, vaak op bospaden. Nest bestaat uit een ca.15 cm lange gang, die volgens sommige auteurs in één cel uitmondt, volgens andere in een krans van cellen, bevoorraad met ca. acht kleine vliegen van de families Chloropidae, Dolichopodidae, Lauxanidae en Muscidae. Als parasiet is de mierwesp Myrmosa atra bekend (Abrahamsen 1951).

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie