Overslaan en naar de inhoud gaan

Crossocerus denticrus

Indeling

Crabronidae [familie]
Crossocerus [genus] (27/26)
denticrus [soort]

Voor zover bekend zeer warmteminnend. Gevonden van eind mei tot begin september. Over de levenswijze weinig bekend. Nesten zijn gevonden in een stenen muurtje, maar ook in de grond op zowel vlak als glooiend terrein. Nest bevat slechts één cel. Prooien zijn kleine vliegen en muggen (Lauxaniidae, Dolichopodidae) (Yamada 1973).

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie