Overslaan en naar de inhoud gaan

Crossocerus denticrus

Indeling

Crabronidae [familie]
Crossocerus [genus] (27/26)
denticrus [soort]

Voorkomen

StatusOorspronkelijk. Minimaal 10 jaar achtereen voortplanting. (1a)
Habitatland
ReferentieDe wespen en mieren van Nederland (Hymenoptera: Aculeata)
ExpertKlein, W.F. (EIS Kenniscentrum Insecten en andere ongewervelden)

 

Verspreiding

In Europa zeldzaam, verder in Oost-Azië, Japan en Taiwan.

In Nederland bekend van enkele oude en recente vindplaatsen in het oosten en zuidoosten van het land. 

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie