Overslaan en naar de inhoud gaan

Crossocerus exiguus

Foto: Dick Belgers

Indeling

Crabronidae [familie]
Crossocerus [genus] (27/26)
exiguus [soort]

Bewoont warme zand- en lössgebieden, ook in stedelijk gebied. Vliegt van half mei tot half oktober. Nestelt bij voorkeur in zandkantjes of zandbulten, in Maastricht ook aan de voet van oude muren en mergelwanden. Prooien bestaan waarschijnlijk uit bladluizen (Aphidoidea).

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie