Overslaan en naar de inhoud gaan

Crossocerus nigritus

Indeling

Crabronidae [familie]
Crossocerus [genus] (27/26)
nigritus [soort]

Voorkomen

StatusOorspronkelijk. Minimaal 10 jaar achtereen voortplanting. (1a)
Habitatland
ReferentieDe wespen en mieren van Nederland (Hymenoptera: Aculeata)
ExpertKlein, W.F. (EIS Kenniscentrum Insecten en andere ongewervelden)

 

Verspreiding

Europa, oostelijk tot de Kaspische Zee, Mongolië, China en Japan.

In Nederland alleen in Zuid-Limburg gewoon. Daarbuiten verspreid voorkomend, ontbreekt op de Waddeneilanden. 

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie