Overslaan en naar de inhoud gaan

Haftendoder Crossocerus walkeri

Indeling

Crabronidae [familie]
Crossocerus [genus] (27/26)
walkeri [soort]

Indeling

Crabronidae [familie]
Crossocerus [genus] (27/26)
walkeri [soort]

De meeste waarnemingen komen van rivierdijken met oude eiken. Door de prooikeuze aan water gebonden. Vliegt van half mei tot eind augustus. Nestelt in dode takken hoog in bomen als eik, els, beuk, es en appel. Nesten enkelvoudig of vertakt. Aantal cellen per nest varieert, maximaal 16. Elke cel bevoorraad met vier tot zeven prooien, bestaande uit haften (Ephemeroptera), vooral van de familie Baetidae. 

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie