Overslaan en naar de inhoud gaan

Crossocerus cetratus

Indeling

Crabronidae [familie]
Crossocerus [genus] (27/26)
cetratus [soort]

Indeling

Crabronidae [familie]
Crossocerus [genus] (27/26)
cetratus [soort]

Leeft in bosranden, parken en tuinen. Vliegtijd van mei tot half oktober. Nestelt in dood, vaak sterk vermolmd hout van bijvoorbeeld berken en wilgen. Betrekt ook kunstmatig vervaardigde nestgangen met een diameter van 4 mm. Prooien bestaan uit verschillende soorten vliegen en muggen (onder andere Bibionidae, Empididae, Stratiomyidae). 

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie