Overslaan en naar de inhoud gaan

Crossocerus vagabundus

Foto: Dick Belgers

Indeling

Crabronidae [familie]
Crossocerus [genus] (27/26)
vagabundus [soort]

Bewoont een grote verscheidenheid aan biotopen, zowel droge als vochtige. Vliegtijd van mei tot begin september. Nestelt in dood hout en maakt vaak gebruik van verlaten vraatgangen van keverlarven. Indien de ruimte het toelaat, kan het nest vertakt zijn en heeft tot zes cellen. Prooidieren bestaan uit langpootmuggen (Tipulidae, Limoniidae), snavelvliegen (Rhagionidae) en soms bladrollers (Tortricidae). Poten en vleugels van prooidieren worden meestal geamputeerd. 

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie