Overslaan en naar de inhoud gaan

Crossocerus vagabundus

Foto: Dick Belgers

Indeling

Crabronidae [familie]
Crossocerus [genus] (27/26)
vagabundus [soort]

Voorkomen

StatusOorspronkelijk. Minimaal 10 jaar achtereen voortplanting. (1a)
Habitatland
ReferentieDe wespen en mieren van Nederland (Hymenoptera: Aculeata)
ExpertKlein, W.F. (EIS Kenniscentrum Insecten en andere ongewervelden)

 

Verspreiding

Europa (behalve het Iberisch schiereiland), Siberië (taigazone) tot aan de Stille Oceaan en Japan.

In Nederland in het zuiden en oosten verspreid voorkomend, nauwelijks waarnemingen uit de noordelijke provincies.

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie