Overslaan en naar de inhoud gaan

Cerceris sabulosa

Indeling

Crabronidae [familie]
Cerceris [genus] (8/8)
sabulosa [soort]

Bewoner van warme zand- en lössgebieden. Vliegt van juni tot in september. Nest een min of meer verticale gang van circa 20 cm lengte, gegraven in stevige grond. Aantal cellen per nest variabel, maximaal 24. Neemt als prooi bijen van de geslachten Halictus, Lasioglossum, Panurgus, Andrena, Epeolus en Hylaeus (Apidae). Als parasiet zijn de goudwesp Hedy­chrum gerstaeckeri en de dambordvliegen Miltogramma sp. en Pterella melanura (Sarcophagidae) bekend. Mogelijk komt ook de goudwesp Holopyga generosa als parasiet in aanmerking (pers. obs. V. Lefeber).

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie