Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote wantsendoder Astata boops

Foto: Dick Belgers

Indeling

Crabronidae [familie]
Astata [genus] (2/2)
boops [soort]

Voorkomen

StatusOorspronkelijk. Minimaal 10 jaar achtereen voortplanting. (1a)
Habitatland
ReferentieDe wespen en mieren van Nederland (Hymenoptera: Aculeata)
ExpertKlein, W.F. (EIS Kenniscentrum Insecten en andere ongewervelden)

 

Verspreiding

Vrijwel het gehele palearctische gebied, maar overal vrij zeldzaam.

In Nederland het meest op de binnenlandse zandgronden en in Zuid-Limburg aangetroffen, maar lijkt zich de laatste jaren uit te breiden. Mogelijk hebben enkele oudere op­gaven betrekking op A. minor

Bron

Auteur(s)

Lefeber, V., Klein, W.F.

Publicatie